Дзиндзю не били й призначили державного адвоката, - омбудсмен

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська після візиту до камери перебування Андрія Дзиндзі зазначила, що видимих тілесних ушкоджень не має.

«Ми оглянули цю людину...видимих тілесних пошкоджень не має», - заявила вона.

Лутковська також повідомила, що Дзиндзі надали державного адвоката.

Натомість адвокат затриманого Віктор Смолій заявив, що вісім міліціонерів привозили до столичної лікарні побитого активітса ДК без свідомості.

Нагадаємо, раніше активісти «Дорожнього контролю» повідомляли з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах, що Дзиндзю сьогодні помістять до місця перебування інших злочинців («прес-хати»), де ув’язненим дадуть команду забити його до смерті. За словами активістів ДК, Дзиндзю не можуть відпустити, бо в такому разі одразу будуть помітні сліди від тілесних ушкоджень, завданих під час затримання працівникам УБОЗ.

Нагадаємо, що вчора Андрія Дзиндзя був затриманий правоохоронцями й доставлений в УБОЗ за адресою Горького 114. На місце затримання ввечері почали приїжджати журналісти, депутати та різні активісти. Після чого Дзиндзю перевели в ІТУ, що на Косогорному провулку 7.

Заступник прокурора пояснив, що Андрія Дзиндзю затримали у справі про штурм Адміністрації президента, хоча потім стало відомо, що його підозрюють у викраденні трактора, котрий був на Банковій 1 грудя, повідомляє LB.ua.

Окрім Андрія Дзиндзі, затримала ще двох людей.

Суд, котрий розпочався о 12 годині 6 грудня в Шевченківському суді, ще триває.