Розгін Майдану Медведчук назвав «неадекватністю»

Жорстокий розгін «однозначно мирного» протесту у ніч 30 листопада Медведчук назвав «неадекватністю, відсутністю будь-якої логіки у поведінці правоохоронних органів».

Події, які відбувають в Україні Медведчук назвав «дестабілізацією». Про це він заявив в інтерв'ю радіостанції Эхо Москви.

На думку Медведчука, заява трьох президентів щодо європейського курсу України є помилковою, тому що вони не читали текст Угоди про асоціацію, яка на українську чи російську мову була перекладена в червні 2013 року. 

«Думаю, що три президенти, підписуючи цей документ, його не вивчили», - сказав Медведчук.

На думку Медведчука, підписання угоди про асоціацію означає для України «колоніальну залежність від економіки ЄС». Підписання призведе до скорочення робочих місць, безробіття, зменшення доходів бюджету.

Віктор Медведчук сказав, що він не проти євроінтеграції, але євроінтеграція може знищити національну економіку. 

«Я є прибічником дуже багатьох європейських принципів та стандартів і вважаю, що в Україні вони повинні бути реалізовані», - сказав Медведчук. Щоправда, на його думку коли «одна економіка [ЄС] стоїть в космосі для нас…то це означає економічну залежність , колоніальну залежність, а в перекладі на прості слова – знищення національної економіки України», - додав лідер «Українського вибору».

Екс-голова АП Кучми сказав, що «розкол в Україні – доконаний факт». Віктор Медведчук додав, що «може це довести політично, юридично, просто по життю, на пальцях. Країна розколота. Бо вона так територіально складена», - заявив голова «Українського вибору».