Бунтівники у Криму палять машини і «суддів» (фото)

 

Близько 250 осіб вийшли на вулиці с. Віліно в Бахчисарайському районі з вилами, плакатами і опудалами бандитської влади, рейдерів і продажних суддів, яких стали палити, пишуть «Коментарі».

bunt-4

Агрофірма через суд забрала у цих людей земельні паї, які вони заслужили, працюючи в колгоспі . Люди, озброївшись вилами, вийшли на вулиці з протестами. Вони підпалюють опудала продажних суддів і рейдерів. До того ж, розлючені мешканці Віліно перевернули і підпалили старий «Москвич». Селяни нагадують Януковичу про його обіцянку допомогти людям у відстоюванні їхніх прав на паї.

bunt-1

Співробітники  МНС оперативно намагаються гасити загоряння, а міліціонери закликають радикально налаштованих селян заспокоїться, але поки безрезультатно.

bunt-3

Нагадаємо, 16 років тому колишні працівники колгоспу отримали земельні та майнові паї, але комерційна фірма, що проголосила себе правонаступницею колгоспу , через суд відбирає у людей ділянки.

У січні 2012року  за фактом конфлікту пайовиків колишнього колгоспу з агрофірмою «Крим» було відкрито кримінальне провадження. Рада міністрів Криму у конфлікті стала на бік пайовиків. Утім, у  вересні 2013 року Вищий господарський суд України задовольнив скаргу підприємства «Агрофірма «Крим» і підтвердив правомірність позбавлення земельних паїв членів колишнього колгоспу імені XII з'їзду КПРС. Верховний суд України частково задовольнив позов агрофірми і направив справу на повторний розгляд до Вищого Господарського суду.

bunt-5