Львову загрожує екологічна катастрофа, - залізничники

 

Львівська залізниця вже тривалий час намагається привернути увагу влади до проблеми загрозливого для безпеки руху стану двох шляхопроводів у Львові.

Про це повідомляє Zik.ua з посиланням на прес-центр Львівську залізницю.

Прес-служба повідомила, що у разі подальшої бездіяльності у питанні зведення нових мостів на автомобільній дорозі Львів-Стрий (західний обхід Львова км 7+222 та км 1+870 дільниці Львів-Ходорів (вул. Городоцька, 166) забезпечити екологічну безпеку для міста і в цілому України стає неможливим.

Залізничні колії, які проходять під зазначеними мостами, є частиною головного транзитного транспортного коридору, що сполучає Україну з країнами Європи, а відтак тут інтенсивний рух поїздів з небезпечними вантажами, хімічними речовинами, нафтопродуктами. Падіння частин конструкції мостів у будь-який момент може спричинити залізничну аварію, наслідки якої неможливо спрогнозувати.

Відповідно до протоколу засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у липні 2013 року ситуацію з автомобільним шляхопроводом на Городоцькій, 166 у Львові визнано такою, що «вимагає невідкладного виконання робіт щодо усунення загрози неконтрольованого падіння на залізничні колії елементів конструкції» та прийнято рішення про «проведення капітального ремонту для припинення руйнування шляхопроводу, гарантування безпеки руху автомобільного і залізничного транспорту та пішоходів».

Львівській міській раді комісія доручила терміново вжити заходи для заборони руху шляхопроводом важковагового транспорту та розпочати проведення підготовчих і підсилюючих робіт на аварійному шляхопроводі. Однак, робіт на зазначеному шляхопроводі не виконано.