Заява Партії регіонів

 

Партія регіонів 3-го грудня на своєму офіційному інформаційному порталі   оприлюднила заяву щодо подій в Україні.

У документі партія засуджує «злочинні наміри опозиційних політичних сил», представники опозиції називаються «путчистами», а прийоми, що використовує опозиція «в антидержавній діяльності» – «підлими і гидкими».

В тексті заяви знайшлося місце і для звернення до Генеральної прокуратури України з вимогою «дати об'єктивну правову оцінку подіям», що відбуваються в державі.

Крім того, регіонали закликали ЗМІ «до об'єктивності й неупередженості», а громадян України – до зваженого і об'єктивного аналізу подій, що відбуваються.

Нижче наводимо повний текст заяви. Стиль і орфографія оригіналу збережені.

ЗАЯВА ПАРТІЇ РЕГІОНІВ

Драматичні події останніх кількох днів з усією очевидністю продемонстрували злочинні наміри опозиційних політичних сил, їх готовність приступити до активної фази силового сценарію, спрямованого на захоплення влади.

Опозиційними екстремістами здійснено захоплення адміністративної будівлі Київської міської державної адміністрації, окуповані Будинок профспілок, Жовтневий палац, заблоковано Кабінет Міністрів, здійснюються розбійницькі спроби силового прориву до Адміністрації Президента України.

За вказівкою опозиційних путчистів місцеві ради західних регіонів України влаштовують «парад містечкових суверенітетів», приймають незаконні рішення, які несуть пряму загрозу територіальній цілісності країни. Злісно порушуючи Конституцію України, керівники органів місцевого самоврядування самовільно припиняють роботу державних, комунальних установ та організацій, зупиняють навчальний процес у школах, закликають до всеукраїнського страйку.

За прямою вказівкою вождів опозиції в країні крок за кроком відбуваються цілеспрямовані дії, які можуть бути кваліфіковані як спроба державного перевороту.

Для нас не стали несподіваними підлі та гидкі прийоми, які використовує опозиція у своїй антидержавній діяльності. Особливо вражає безцеремонна наполегливість, із якою путчисти намагаються зняти з себе відповідальність за організацію кривавих провокацій, використання напівкримінальних молодиків-екстремістів у штурмових атаках на адміністративні будівлі, у жорсткому силовому протистоянні із співробітниками правоохоронних органів.

Тільки тепер, аналізуючи весь ланцюг логічно взаємопов'язаних подій, можна зрозуміти весь цинізм Яценюка, який в одному зі своїх вільнюських інтерв'ю 29 листопада оголосив «криваву війну» Президенту України В.ЯНУКОВИЧУ, пообіцяв не зупинятися ні перед чим для досягнення своїх цілей.

Хотіли б попередити «фронтовика», який зарвався, – життя і здоров'я людей, їх безпеку не повинні ставати заручниками його хворобливого прагнення до самоствердження.

Будучи відповідальною політичною силою, ПАРТІЯ РЕГІОНІВ підтримує Президента України В.ЯНУКОВИЧА, його принципову позицію про недопущення подальшої ескалації суспільної напруги, покарання винних у силових конфліктах, що відбулися, необхідність пошуку широкого консенсусу, збереження національної єдності, громадянського миру та злагоди.

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ вважає категорично неприйнятними підбурювальні дії опозиційних політичних сил, які безсовісно спекулюють на євроінтеграційних устремліннях та очікуваннях громадян України, маніпулюють громадською думкою, розпалюють сепаратистські настрої.

Тепер путчисти відкрито заявляють, що їх подальшою метою є захоплення будівель Парламенту, Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента України.

Хотіли б нагадати різного роду «євроблокувальникам» адміністративних будівель: КИЇВ – ЦЕ НЕ СТОЛИЦЯ ОПОЗИЦІЇ, ЦЕ СТОЛИЦЯ ВСІЄЇ НАШОЇ ДЕРЖАВИ.

Ми звертаємося до Генеральної прокуратури України з вимогою дати об'єктивну правову оцінку фактам захоплення адміністративних будівель, антиконституційним діям представницьких органів місцевого самоврядування західних регіонів України, які зазіхають на територіальну цілісність держави, розпалюють міжрелігійну ворожнечу, демонстративно саботують рішення центральних органів влади.

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ мобілізує своїх прихильників з метою організації безперешкодної роботи конституційних органів влади, створення необхідних умов для стабільного функціонування систем життєзабезпечення держави і територій.

Ми закликаємо представників ЗМІ до об'єктивності й неупередженості. Інформуючи суспільство про те, що відбувається, важливо враховувати всі точки зору. Крім тисячі МІТИНГУВАЛЬНИКІВ, в Україні ще мільйони ТИХ, ХТО ПРАЦЮЄ, хто дотримується протилежної точки зору. Вони добре пам'ятають 2004 рік, пам'ятають, чим в українських реаліях закінчуються такого роду «революції» і «народні повстання». Ці люди не кричать на майданах, не закликають до насильства і кровопролиття, не блокують дороги, не захоплюють адміністративні будівлі, не рвуть на грудях вишиванки для демонстрації свого патріотизму. Їм ніколи займатися такими речами, тому що вони ПРАЦЮЮТЬ, трудяться на благо України, тому що по-справжньому люблять цю країну, бажають щастя для своїх дітей та онуків, хочуть бачити Україну сильною та процвітаючою державою. Своєю працею вони заслужили, щоб поважали їхню думку. І якщо треба, вони готові відстояти свій вибір і свої політичні переконання.

Повною мірою усвідомлюючи всю гостроту поточної суспільно-політичної ситуації, ПАРТІЯ РЕГІОНІВ закликає громадян України не піддаватися на провокації, до зваженого і об'єктивного аналізу подій, що відбуваються, вивіреної оцінки істинних, а не показних мотивів ініціаторів цього драматичного протистояння.

Ми впевнені, що політичні емоції та євромітінгові пристрасті, які штучно підігріваються, вже незабаром поступляться місцем здоровому глузду і прагматизму, чіткому розумінню подальших перспектив розвитку держави.

Впевнені, що саме суспільна ЄДНІСТЬ І ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ ЗДАТНІ СТАТИ ЕФЕКТИВНОЮ ФОРМУЛОЮ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРОГРЕСУ, динамічного облаштування процвітаючої України, яка досягне високих європейських стандартів, ПОСЯДЕ СВОЄ ГІДНЕ МІСЦЕ У ДРУЖНІЙ СІМ'Ї ЄВРОПЕЙСЬКИХ НАРОДІВ.

НОВИНИ У СВIТI