Журналістам хочуть дати спецформу, беркутівцям - каски з номерками

Сьогодні вранці у Києві на території Виставкового центру на Броварському проспекті завершився брифінг за участі голови делегації США Вікторії Нуланд та представника ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дунія М’ятович.

Вони надзвичайно занепокоєні станом безпеки журналістів через нещодавні побиття бійцями «Беркуту» багатьох українських та міжнародних журналістів й висловили їм свою підтримку, повідомили кореспонденти «Гром TV».

«Журналісти мають працювати безпечно», - сказала Дунія М’ятович.

На брифінгу вони представили спеціальну уніформу: жилети яскравого помаранчевого кольору з написом «Преса» та білі каски. На їхню думку це допоможе захиститися від незаконних дій правоохоронців. Каску, жилет, респіратори та інше захисне обладнання для журналістів можна отримати в будинку профспілок.

Окрім того, рух «Репортери без кордонів» буде звертатися до представників української влади з проханням надати ОБСЄ право доступу до судових справ та можливості контакту з затриманими.

Окрім того, Оксана Романюк, представниця руху «Репортери без кордонів сказала, що вони будуть звертатися до МВС з проханням видавати бійцям «Беркуту» каски з індивідуальними номерами.

Нагадаємо, що 5-6 грудня у Києві проходитиме 20-те міністерське засідання ОБСЄ.

НОВИНИ У СВIТI