Інші країни не повинні втручатися в наші справи, - Симоненко

 

Лідер українських комуністів Петро Симоненко заявив про те, що Верховна Рада недієздатна, а в нинішньому форматі парламент ще довго не зможе працювати.

«Ще в жовтні 2012 року, виступаючи на телеканалах, я говорив, що цей парламент є недієздатним. Ми сьогодні прийшли в парламент, і депутати готові були працювати, але інші депутати не можуть між собою домовитися. Поки ми не вирішимо питання, що привело людей на Майдан, на мітинги, ми ефективно працювати не зможемо», - сказав головний комуніст країни.

Симоненко додав, що КПУ пропонує провести референдум щодо спірних і проблемних питань та провести «круглий стіл» між владою і опозицією.  За словами керівника компартії, його політична сила не підтримує ідею перевиборів у парламент.

Нагадаємо, дещо раніше з’явилась інформація про те, що Компартія вимагає від керівництва ЄС негайно відреагувати на провокаційні заяви пана Кваснєвського, який в інтерв'ю газеті Rzeczpospolita «закликав лідерів опозиції застосувати силовий сценарій захоплення влади в Україні».

Крім того, КПУ вимагає від німецького канцлера Ангели Меркель пояснення, в якому статусі і за чиїм дорученням міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле планує відвідати Майдан і зустрітися з лідерами опозиції.

Комуністи, за їхніми словами,  чекають відповідної реакції від Міністерства закордонних справ на пряме втручання офіційних осіб іноземних держав у внутрішні справи України.

За матеріалами «Голос.ЮА»

НОВИНИ У СВIТI