Автобуси та тролейбуси Кіровограду зупинили роботу (ВІДЕО)

Автобусне підприємство «Автобусний парк» та ТОВ «Єлисаветградська транспортна компанія», яким з вересня не виплачують заробітну плату, тимчасово припинили роботу.

Голова правління Автобусного парку Голованов 29 листопада попереджував про можливе припинення роботи свого підприємства, про що писав кіровоградський інформаційний портал Гречка.

«Всі наші постачальники бензину та запасних деталей дають це все в борг. Але де гарантія, що після того як вони почують про нашу проблему, вони будуть продовжувати давати ресурси так само в борг? За виручку від платоспроможних пасажирів ми не можемо вже купити навіть бензин. А на одного такого пасажира в нас припадає 3 пільговика, за яких нам субвенції не виплатили. Зараз ще маршрут 1-ц введуть, який забере у нас всіх пасажирів, що платять. По суті він не потрібний. Ми моніторили ситуацію, в годину пік у нас заповненість автобусів тільки на 80%, у тролейбусах 60%, а в інший час пасажирів майже немає. Великих черг на зупинках протягом 5 хвилин не збирається», - сказав голова правління Автобусного парку Голованов.

Тролейбусний парк теж має проблеми з виплатою заробітних план. Тут заробітна плата в розмірі 40% від загальної суми була виплачена ще в серпні. Зараз за договором на маршруті працює тільки 14 тролейбусів, 10 ж працюють поза договором і були випущені недавно, щоб «придушити» бунт населення з транспортної реформи.

Врятувати підприємство, яке тим часом від невиплат заробітної плати страждає вже рік, може типовий договір про організацію надання транспортних послуг міським електричним транспортом міською радою, відповідно до якого буде оплачуватися кожен кілометр, що проїхав тролейбус. В іншому випадку, це може призвести до зникнення тролейбусів у Кіровограді.

Відео з Youtube: КВУ Кіровоград.

НОВИНИ У СВIТI