ЄС шантажує Україну, - Путін (ВІДЕО)

Президент РФ Володимир Путін звинуватив європейські країни в тиску на Україну з метою підписання нашою державою договору про асоціацію з ЄС у торговельно-економічній сфері, повідомляє «Интерфакс».

«По суті, ми почули погрози з боку наших європейських партнерів щодо України, аж до сприяння проведенню масових акцій протесту», - заявив Путін журналістам на прес-конференції після переговорів з прем'єр-міністром Туреччини Реджепом Ердоганом . «Ось це і є тиск, ось це і є шантаж», - відзначив російський керманич. За його словами, у найближчі кілька днів стане зрозуміло, чи піддасться Україна та її уряд на цей шантаж.

Президент РФ зазначив, що підписання Україною договору з ЄС може просто знищити цілі галузі економіки. «В області сільського господарства Україна в цьому випадку ставить нуль з Євросоюзом по всім товарним групам сільського господарства, включаючи м'ясо і живу худобу. І це потоком піде на нашу митну територію – це неможливо для нашої економіки, сьогодні в усякому разі», - сказав Путін.

Російський президент підтвердив готовність взяти участь у тристоронніх переговорах з Україною та ЄС у сфері торговельно-економічних відносин: «Ми готові до участі в цих переговорах, і це певною мірою лакмусовий папірець  серйозності намірів наших європейських партнерів. Я б сказав, що це своєрідний тест на готовність наших європейських друзів вести переговори на рівноправній основі або відсутність такої готовності».

Між тим, Литва, що головує нині в ЄС, відкинула пропозицію про проведення тристороннього діалогу у форматі Україна - Росія - ЄС. Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс у заяві в Брюсселі розцінив російську пропозицію як таку, що не має прецедентів. «Пропозиція ЄС про двосторонню асоціацію залишається на столі, і ми не бачимо жодної ролі для третьої країни у цьому процесі», - заявив Лінкявічюс.

За матеріалами «Вести»

Допоможіть ГРОМ TV!

 

Ви можете допомогти проекту "Гром TV",

зробіть свій внесок у вільну журналістику!

Мінімальний платеж по системі 10 грн.
 
Дякуємо! 
 

Введіть суму(від 10 грн.) :

Введіть призначення платежу:("за послуги інтернет-телебачення"):

 

 

 

 

Співпраця з нами

Я підтверджую що контент наданий мною добуто у законний спосіб та не порушує авторські права

НОВИНИ У СВIТI