Янукович знав про зрив асоціації ще за день до голосування

Янукович знав про зрив асоціації з ЄС, ще за день до голосування Кабміну.

20 листопада Президент України Віктор Янукович у телефонній розмові з литовським лідером Далею Грібаускайте говорив про рішення Києва призупинити підготовку угоди про асоціацію з ЄС через економічний тиск та шантаж з боку Росії.

Про це розповіла радник президента Литви Йовіта Нелюпшене у п'ятницю, 22 листопада, пише «РИА Новости».

Відповідаючи на питання про те, чому раніше не була опублікована інформація про телефонну розмову глав двох держав, радник президента Литви з зовнішньополітичних питань зазначила, що таким було рішення української сторони.

Нагадаємо, про те, що Кабмін України вирішив призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію Україна - ЄС, стало відомо в четвер 21 листопада, коли уряд прийняв і опублікувало відповідне розпорядження.

Своє рішення уряд мотивував необхідністю розвитку економічних відносин з Росією та СНД. Кабмін доручив профільним міністерствам відновити діалог з країнами Митного союзу та СНД щодо активізації торговельно-економічних зв'язків.

У той же день президент Віктор Янукович на форумі в Австрії заявив про відсутність альтернативи європейському курсу України незважаючи на те, що на цьому шляху стали з'являтися все більше перешкод. Янукович також порівняв шлях України до підписання асоціації з ЄС з сходженням на вершину, нарікаючи на несприятливу погоду.

Допоможіть ГРОМ TV!

 

Ви можете допомогти проекту "Гром TV",

зробіть свій внесок у вільну журналістику!

Мінімальний платеж по системі 10 грн.
 
Дякуємо! 
 

Введіть суму(від 10 грн.) :

Введіть призначення платежу:("за послуги інтернет-телебачення"):

 

 

 

 

Співпраця з нами

Я підтверджую що контент наданий мною добуто у законний спосіб та не порушує авторські права

НОВИНИ У СВIТI